Ciorba de perisoare olteneasca

Printeaza

O reteta de ciorba de perisoare olteneasca din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel, ardei, ou si otet.

Ingrediente:Ciorba de perisoare olteneasca

  • circa 350 g carne (amestec vita si porc)
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • 1 morcov
  • 1/2 dovlecel
  • 2 rosii
  • 1 legatura patrunjel verde sau leustean
  • 1 ardei
  • 1 ou
  • 2 linguri otet

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele de coajă şi dai pe râzătoare morcovul şi do­vlecelul, iar restul zarzavatului îl toci mărunt. Pui la fiert în apă cu puţină sare, toate legume­le, mai puţin roşiile, pe care le pui mai târziu, când celelalte legume au fiert pe jumăta­te, ele fiind mai moi.

Separat, pregăteşti perişoarele, ames­tecând carnea tocată cu orezul fiert pe jumătate şi cu un ou bătut şi puţină sare. Cu mâna umedă, formezi perişoare, pe care le fierbi timp de aproxima­tiv 20 de minute, la foc mic. La sfârşit, adaugi 2 linguri de oţet.

Stingi focul şi presari pătrunjel cret sau leuştean măruntit.

Ciorba de perisoare olteneasca

Ciorba de perisoare olteneasca

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • ciorba de perisoare olteneasca

1 comentariu

  1. E buna ciorba, imi place!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.