Scrumbii albastre de mare, marinate

Printeaza

Scrumbii albastre de mare, marinate din: scrumbii de mare, ulei, faina, sare, otet, cepe, dafin, ienibahar boabe, piper boabe si lamaie.

Scrumbii_albastre_de_mare_marinate

 

Ingrediente:

  • 1 kg scrumbii de mare
  • 240 ml ulei
  • făină
  • sare
  • 250 ml oţet
  • 2 cepe
  • 1 foaie de dafin
  • câteva boabe de ienibahar
  • câteva boabe de piper
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Cureţi scrumbiile, le scoţi intes­tinele, le speli bine cu apă rece, apoi cu apă cu sare. Laşi să se scurgă, după care le tai bucăţi. Treci bucăţile de peşte prin făină, după care le prăjeşti în uleiul fierbinte.

Pui oţetul să fiarbă cu apa, cu frunza de dafin, ienibaharul şi piperul. Tai ceapa şi o prăjeşti în uleiul fierbinte. După aceea, pui într-o cratiţă un rând de peşte, un rând de ceapă prăjită şi deasupra torni oţetul până acoperi compoziţia. Pui la foc să fiarbă puţin.

Iei apoi vasul de pe foc, laşi mâncarea să se răcească, după care adaugi uleiul amestecat cu zeama de lămâie. Compoziţia o pui în borcane, pe care le astupi cu capace şi le dai la rece.

 

 

Scrumbii albastre de mare, marinate

Scrumbii_albastre_de_mare_marinate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.