Retete Bloody Mary

Printeaza

Bloody Mary este o băutură cunoscută drept un aperitiv fin, uşor de pregătit şi ideală pentru o dimineaţă mahmură.

Reţetele variază în funcţie de cel care prepară băutura, însă elementele de bază sunt sucul de roşii, condimentat cu sos Worcestershire şi piper negru, precum şi sucul de lămâie, iar băutura se asezonează de obicei cu ţelină.

Se adaugă gheaţă din belşug şi o cantitate de votcă după preferinţe. Se amestecă întotdeauna bine; un Bloody Mary în care alcoolul pluteşte pe o mare de roşii nu este corect preparat.

Pretinsul inventator al băuturii este Ferdinand Petiot, barman la barul Harry’s din Paris, care ar fi creat-o în anii 10 în cinstea unuia dintre clienţii săi fideli.

 

Bloody Mary

 Bloody Mary

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.