Reteta zilei: Salata de sparanghel cu conopida si sos pesto

Printeaza

Salata de sparanghel cu conopida si sos pesto din: conopida, ulei de masline, coaja de lamaie, sare, piper, sparanghel, mazare, ridichi, migdale, seminte de canepa, rucola, busuioc, usturoi, suc de lamaie.

Poate te intereseaza si:

Ingrediente:

  • 1 conopidă, rupta buchețele
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • sare si piper
  • ½ buchet sparanghel, rupt buchetele
  • 1 cana de mazăre
  • 3 ridichi, felii subțiri
  • ¼ ceașcă migdale, tocate
  • 2 lingurite seminte de canepa

Ingrediente sos pesto:

  • 1 cană rucola
  • 6 frunze de busuioc
  • 1/3 ceasca migdale crude
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura suc proaspat de lamaie
  • ¼ linguriță sare
  • 1/3 ceasca ulei de măsline

Mod de preparare:

Pentru prepararea sosului pesto, puneti toate ingredientele in blender si procesati pana la omogenizare.

Pastrati deoparte. Tot la blender, adaugati conopida si procesati pana se omogenizeaza.

Se încălzește 1 linguriță de ulei de măsline într-o tigaie mare, adaugati conopida maruntita, si adaugati putina sare si putin piper.

Gatiti timp de aproximativ 4 minute.

Opriti focul si incorporati coaja de lamaie, apoi amestecati.

Împărțiți conopida în două boluri si pastrati deoparte.

Se încălzesc 2 lingurite de ulei de măsline la foc mediu intr-o tigaie mare, se adauga mazarea și sparanghelul, un vârf de cuțit de sare si piper.

Gatiti timp de 3 minute.

Impartiti legumele in cele boluri si garnisiti cu ridichi, migdale, semințe de cânepă și sos pesto.

Serviti salata imediat.

 

Salata de sparanghel cu conopida si sos pesto

Salata_de_sparanghel_cu_conopida_si_sos_pesto_09

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce-mi place salata asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.