Reteta zilei: Compot de mere si struguri

Printeaza

Compot de mere si struguri din: struguri, mere, apa, zahar.

 

Ingrediente: Compot de mere si struguri

  • 1/2 kg struguri
  • 3 mere
  • 4 cani de apa
  • zahar, dupa gust

 

 

 

Mod de preparare:

Spălați merele, curatati coaja și tăiați felii.

Adaugati feliile de mere și strugurii într-o oală.

Compot de mere si struguri
Adăugați apă și aduceți la fierbere.

Acoperiți și gătiți timp de 15 minute.

Compot de mere si struguri
Opriți focul și lăsați să se răcească. Se adauga zahar dupa gust. Se servește cald sau rece.

Compot de mere si struguri

Compot de mere si struguri

Compot de mere si struguri

 

Savurati!

 

 

 

 

Compot de cirese si zmeura

Compot de cirese si zmeura

Compot de cirese si zmeura din: cirese, zmeura, lamaie, iaurt. Ingrediente: 350 g cireşe, fără sâmburi 150 g zahăr sucul de la 1 lămâie 150 g zmeură iaurt grecesc, pentru a servi   Mod de preparare: Pune 4 linguri cu apă într-o cratiţă, adaugă cireşele, zahărul şi sucul de lămâie. încălzeşte la foc mediu şi […]

Compot cu crema de cocos

Compot cu crema de cocos

Compot cu crema de cocos din: crema de cocos, frisca, esenta de migdale, suc de lamaie, zahar, oua, ghimbir, caise, nectarine, lime. Ingrediente: Pentru crema de cocos: 100 g cremă de cocos (partea care se solidifică din laptele de cocos lăsat la rece) 450 g frişcă lichidă 1/2 linguriţă cu esenţă de migdale 2 linguri […]

 

Compot de corcoduse galbene

Compot de corcoduse galbene din: zahar, apa, corcoduse. Ingrediente: 10 linguri zahăr la 1 litru de apă 3 kg corcoduşe     Mod de preparare: Se spală corcoduşele, se repartizează în borcane bine spălate şi cu capace noi. Se pun pe foc apa şi zahărul. Dintr-un litru de apă ies 4 borcane de 800 ml. […]

Compot aromat

Compot aromat

Compot aromat din: capsuni, zmeura, fragi sau mure, zahar. Ingrediente: capsune zmeura fragi sau mure 150 g zahar     Mod de preparare: Se aleg căpşuni, zmeură, fragi sau mure proaspete, bine coapte, cu pulpa tare. Se spală, se curăţă cu grijă, s se zvântă şi se pun în borcane uscate, în straturi alternative cu […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.