Rata cu garnitura de gulii si capere

Printeaza

Rata cu garnitura de gutui si capere din: rata, gulii, supa, marar, zeama de lamaie, unt, otet, boabe de capere, usturoi, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 raţă
  • 6-7 gulii
  • 1 cană supă
  • 1 lingură mărar tocat
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură oţet
  • câteva boabe de capere
  • 2-3 căţei usturoi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

După ce ai curăţat şi spălat bine raţa, o pui la marinat cu sare, piper, zeamă de lămâie, câteva boabe de capere, 2-3 căţei de usturoi şi o laşi 2-3 ore.

Raţa marinată o tai în bucăţi, pe care le aşezi într-o cratiţă mare, împreună cu felii de gulii, o lin­gură de unt, o cană de supă sau apă caldă, sare şi piper.

Acoperi cratiţa şi o ţii la foc mic timp de o oră, după care întorci raţa şi scoţi guliile, apoi continui frigerea.

Treci guliile prin sită şi laşi deo­parte piureul obţinut, până este gata friptura.

După ce ai scos guliile, pui peste carne o lingură de oţet şi o laşi să se mai frigă, până când se în­moaie carnea.

După aceea scoţi carnea pe o farfurie şi o acoperi cu piureul de gulii.

Serveşti împreună cu sosul fripturii şi cu mararul verde tocat mărunt.

 

Rata cu garnitura de gulii si capere

Rata_cu_garnitura_de_gulii_si_capere

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.