Pui Sichuan

Printeaza

Pui Sichuan din: carne de pui, ardei, fasole pastai, alune, ceapa, ghimbir, usturoi, ulei, piper de Sichuan, sos de soia, vin chinezesc, otet din orez, zahar, amidon, sare.

Ingrediente:Pui Sichuan

  • 270 g carne de pui
  • 2 ardei grasi rosii
  • 6 ardei iuţi uscaţi
  • 100 g fasole păstăi
  • 30 g alune neprăjite
  • 2 fire ceapă verde
  • 1/2 linguriţă ghimbir proaspăt
  • 1 căţel usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă piper de Sichuan

Pentru marinadă:

  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură vin chinezesc

Pentru sos:

  • 1 lingură sos de soia
  • 2 linguriţe oţet din orez
  • 1 praf zahăr pudră
  • 1 linguriţă amidon
  • 4 linguri apă
  • 1 praf sare

 

Mod de preparare:

Carnea se taie în fâsii lungi care se pun la marinat cu ingredientele mentionate. Într-o lingură de ulei se rumenesc alunele si se scot pe hârtie absorbant. Toate ingredientele pentru sos se amestecă.

În uleiul rămas se rumenesc ardeii uscati, fără seminte, şi piperul. Se lasă un minut, se adaugă carnea, se lasă 2-3 minute, se adaugă ardeiul gras, fasolea, ghimbirul şi usturoiul.

Se măreste focul, se amestecă sosul si se toarnă, se amestecă rapid si, după 30 de secunde, se trage valul de pe foc. Se adaugă ceapa, se amestecă, se pun alunele, se amestecă şi se aduce la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.