Specialitati: Puiul bang-bang

Printeaza

Puiul bang-bang este o mâncare tipică de stradă din regiunea Sichuan. Ea îşi datorează numele faptului că puiul trebuie bătut, atât pentru a se frăgezi, cât şi pentru a fi rupt în bucăţi, cu ajutorul unui băţ greu din lemn, numit bon, de unde şi celălalt nume pe care îl mai poartă acest fel de mâncare, şi anume pui bon-bon.

Ca aproape toate mâncărurile pregătite la tarabele stradale, puiul bang-bang se face repede şi uşor. Mai întâi, puiul se fierbe la foc mic şi apoi se rupe în bucăţi.

In timp ce fierbe carnea, se prepară un sos specific, cu aromă de nuci, din pastă de susan diluată cu puţină supă în care a fiert puiul. în această pastă se amestecă ulei de susan chinezesc, soia, oţet de orez, ulei cu chilii şi puţin zahăr.

Savuroasa pastă de susan are o aromă puternică şi este folosită foarte des în bucătăria specifică regiunii Sichuan. In multe reţete, ea este înlocuită fie cu tohini, fie cu unt fin de arahide, caz în care se adaugă şi nişte ulei de susan (uleiul de susan chinezesc are o aromă mult mai puternică decât cel din Orientul Mijlociu).

Mâncarea se ornează cu nişte frunze de salată verde tăiate fâşii, precum şi cu bucăţi de morcovi, ceapă roşie şi castravete care se pun deasupra.

Fâşiile de carne de pui se aşază peste legume, apoi se stropesc cu sosul dulce-acrişor.

 

Puiul bang-bang

 

Puiul bang-bang

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.