Pui „Sichuan” rapid

Printeaza

Pui „Sichuan” rapid din: piepţi de pui, amidon, ulei, usturoi, sos soia, oţet alb de vin, cepe verzi, apă, zahăr, piper cayenne (ardei roşu iute pisat sau boia iute).

Ingrediente:Pui „Sichuan" rapid

  • 2 piepţi de pui
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingură ulei
  • 3 căţei usturoi tocaţi
  • 5 linguri sos soia
  • 1,5 linguri oţet alb de vin
  • 6 cepe verzi tăiate în bucăţi de 2-3 cm
  •  1/4 pahar apă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/8 lingura piper cayenne (ardei roşu iute pisat sau boia iute)

Mod de preparare:

Se curăţă pieptul de oase şi piele şi se taie carnea în cubuleţe de unul-doi centimetri. Se trece puiul prin amidon.

Se încinge uleiul în wok sau tigaie şi se adaugă puiul şi usturoiul. Când puiul este puţin rumenit, se adaugă sosul de şoia, oţetul, zahărul şi apa.

Se acoperă şi, peste trei minute, se adaugă ceapa verde şi ardeiul roşu. Se mai lasă două minute pe foc.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu-mi place puiul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.