Prajitura Alaska

Printeaza

Prajitura Alaska din: fructe deshidratate, rom, cozonac, inghetata de ciocolata, oua, zahar tos, amidon si otet de vin alb.

 

Ingrediente:

  • 200 g fructe deshidratate
  • 4 linguri rom sau coniac
  • 400 g briosa sau cozonac simplu, fara coaja si taiata felii de 1 cm
  • 750 ml, inghetata de ciocolata
  • 4 oua, albusurile
  • 180 g zahar tos
  • 1 1/2 linguri amidon
  • 1 lingura otet de vin alb

 

Mod de preparare:

Intr-o cutie pune fructele si alcoolul si da la rece peste noapte. tapeteaza un bol de 1 litru cu film si asaza feliile de briosa de-a lungul peretilor si bazei vasului.

Amesteca inghetata cu fructele inmuiate si toarna in bol. Acopera cu un strat de felii de briosa, apoi cu film si da la congelator 4 ore.

Incinge cuptorul la semnul 9/240C. Pentru bezea, bate albusurile spuma cu zaharul.

Adauga amidonul si otetul si amesteca pentru a se combina.

Asaza prajitura pe un platou rezistent la cuptor. imbrac-o in spuma, lasand suprafata denivelata, cu varfuri.

Da la cuptor 5-8 minute pana cand spuma se rumeneste.

 

Prajitura Alaska

Prajitura_Alaska

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. brrrrrrr dar buna e 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.