Potarniche si iepure cu cimbrisor si boia de ardei

Printeaza

Potarniche si iepure cu cimbrisor si boia de ardei din: potâmiche roşie, iepure de câmp, iepure de casă, pui, ulei de măsline, ceapa usturoi, ardei verde, cimbrişor, frunze de dafin, boia de ardei, ghimbir, cuişoare, sos de tomate, apă, biscufi cu hrişcă.

Ingrediente:Potarniche si iepure cu cimbrisor si boia de ardei

  • 1 potâmiche roşie dezosată
  • 250 g carne de iepure de câmp
  • 250 g carne de iepure de casă
  • 260 g carne de pui
  • 500 ml ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ardei verde
  • o legătură de cimbrişor
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingură de boia de ardei
  • 1 praf de ghimbir ras
  • 2 cuişoare
  • 250 g sos tomate
  • 500 ml apă
  • 2 biscufi cu hrişcă

Mod de preparare:

Se taie carnea în bucăţi. Se curăţă şi se toacă usturoiul şi ceapa; se taie ardeiul fâşiuţe.  Se pune ulei la încins într-un vas mare cu ţoarteji se rumenesc în el diferitele feluri de carne.

Se adaugă ceapa şi usturoiul, ardeiul, cimbrişorul şi frunzele de dafin. Se amestecă. Când toate aceste ingrediente sunt bine perpelite, se sărează, se completează cu boiaua, ghimbirul şi cuişoarele, apoi cu sosul tomat, lungit cu apă cât jumătate din volumul lui.

Se lasă la fiert descoperit, timp de 15 minute. Când lichidul a scăzut cu jumătate, se răstoarnă totul într-o cratiţă şi se acoperă. Cu 10 minute înainte de a servi, se toarnă restul de apă şi se măreşte flacăra, ca să dea în clocot.

Sfărâmaţi biscuiţii şi presăraţi cu ei preparatul. Se face focul mic, se lasă să fiarbă înăbuşit-5 minute, se ia de pe foc şi se serveşte imediat ce amestecul s-a îngroşat puţin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.