Placinta cu carne, ciuperci si smantana

Printeaza

Placinta cu carne, ciuperci si smantana din: foi de plăcintă, piept de curcan, ciuperci, ceapa, oua, smantana, sare, piper, ulei.

 

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 1/2 piept de curcan
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • 3 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, se spală şi se scurg bine, dfjpă cară se dau prin maşina de tocat. Tot prin maşina de tocat se trec apoi şi carnea-cu ceapa.

Ciupercile se pun într-o tigaie fără grăsime şi se căleşc pâna ce se evaporă apa. In altă tigaie, se încing două linguri de ulei şi se călesc ceapa, ciupercile şi carnea.  Se lasă pe foc 15 minute.

Se trage amestecul de pe foc, se potriveşte gustul de sare şi piper şi după ce s-a mai răcit puţin, se adaugă smântână, un ou şi un albuş şi se ameste­că foarte bine.

Intr-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt unsă cu puţin ulei se aşază uşor intercalate jumă­tate din foile de copt stropite cu ulei, iar marginile se lasă sâ cadă peste marginile vasului.

Se întinde amestecul de carne şi ciuperci, se acoperă cu mar­ginile foilor lăsate pe laterale, se unge faţa plăcintei cu gălbenuşul rqmas şi se coace 45 de minute. Se lasă să se răcorească în tavă.

Placinta cu carne, ciuperci si smantana

Placinta_cu_carne_ciuperci_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.