Piure de castane si de cartofi cu rondele de ceapa prajita

Printeaza

Piure de castane si de cartofi cu rondele de ceapa prajita din: cartofi, sare, piper, zeamă de legume (Knorr + apă), frişcă lichidă, foi de dafin, castane, ceapa, unt, lapte, nucsoara, patrunjel verde.

 

Ingrediente:

  • 750 g cartofi
  • sare
  • piper
  • 100 ml zeamă de legume (Knorr + apă)
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 1 foaie de dafin
  • 200 g castane curăţate de coajă
  • 400 g ceapă
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1 priză de nucşoară proaspăt rasă
  • 1/2 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii de coajă, se taie bucăţi şi se fierb 20 de minute, cu capac, în apă cu sare. Separat, se pun pe foc zeama de legume, frişca li­chidă şi foaia de dafin, şi, când dau în clocot, se adaugă castanele şi se lasă să fiarbă 15-20 de minute, până ce se înmoaie.

Se înde­părtează foaia de dafin şi se zdro­besc castanele în zeama în care au fiert. Se curăţă ceapa, se taie ron­dele şi se rume­neşte 20 de minute, la foc potrivit,’în 40 ml ulei încins. Se dă într-un clocot laptele, împreună cu 60 g de unt.

Se scurg cartofii fierţi, se lasă puţin să.iasă aburii din ei şi se zdrobesc cu laptele în­cins. Se amestecă uşor cele două piureuri – de cartofi şi de castane – şi se condimen­tează cu sare, piper şi nuc­şoară.

Se spală pătrunje­lul, se zvântă, se toacă mă­runt şi se amestecă cu ron­delele de ceapă prăjită care se servesc presărate peste piureul de cartofi şi castane.

Piure de castane si de cartofi cu rondele de ceapa prajita

Piure_de_castane_si_de_cartofi_cu_rondele_de_ceapa_prajita

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.