Pateuri cu branza si chimen

Printeaza

Pateuri cu branza si chimen din: foaie de aluat foitaj, brânză, seminţe chimen, ceapă, coajă răzuită de lămâie, sare, piper, faina.

Ingrediente:Pateuri_cu_branza_si_chimen

  • 1 foaie de aluat foitaj, dezgheţată
  • 120 g brânză, la temperatura camerei
  • 50 g seminţe chimen
  • 1/4 cană ceapă tocată
  • 1 linguriţă coajă răzuită de lămâie
  • sare
  • piper
  • făină

 

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul. Fărâmiţezi brânza cu o furculiţă Adaugi ceapa, coaja răzuită de lămâie, sare şi piper după gust. Amesteci.

Pe o suprafaţă dată cu făină, desfaci foaia de aluat şi o întinzi bine.

Tai 9 pătrate şi pui câte o lingură din compoziţia de brânză în mijloc.

Inmoi fiecare margine cu degetele umede şi împachetezi în formă de triunghi.

Foloseşti o furculiţă pentru a „sigila” marginile fiecărui triunghi.

Presari chimen şi bagi triunghiurile ta cuptor. Laşi cam 15-18 minute, până devin pufoase şi aurii.

Le ţii să se răcească şi le serveşti.

Pateuri cu branza si chimen

Pateuri_cu_branza_si_chimen

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.