Pastrav copt cu cartofi, nuca si hrean

Printeaza

Pastrav copt cu cartofi, nuca si hrean din: cartofi, sare, piper negru, păstrăvi, hrean, creme fraîche, nuci proaspete, lămâie, cimbru proaspăt.

Pastrav_copt_cu_cartofi_nuca_si_hrean

Ingrediente:

  • 455 g cartofi, decojiţi şi tăiaţi în felii subţiri ulei de măsline
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 4 păstrăvi întregi, de aproximativ 400-455 g fiecare, fără solzi şi măruntaie
  • 1 lingură cu vârf de hrean proaspăt ras
  • 255 g creme fraîche
  • 2 mâini zdravene de nuci proaspete, fără coajă şi zdrobite
  • sucul de la 1 lămâie
  • câteva frunze de cimbru proaspăt
  • 1 lămâie, feliată

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 240°C/treapta 9 la cel pe gaz. Uscaţi cartofii tăiaţi felii tampo- nându-i cu un şervet de hârtie şi apoi acoperiţi-i cu un strat subţire de ulei de măsline.  Asezonaţi-i şi aşezaţi-i într-un singur strat, într-o tavă mare de copt.

Introduceţi-i în cuptor, pe grătarul de jos, şi ţineţi-i în jur de 15 minute, până când devin crocanţi şi aurii, între timp, uscaţi păstrăvul, tamponându-l cu un şervet de bucătărie, apoi, cu ajutorul unui cuţit ascutit, crestaţi oblic fiecare peşte pe ambele părţi.

Ungeţi-l cu ulei de măsline şi asezonaţi-l. Pentru un plus de aromă, puteţi împăna peştele cu plante aromatice. Mie îmi place să folosesc cimbru, alături de câteva felii de lămâie.

Gătiţi-l şi pe acesta, în partea de sus a cuptorului, vreme de 12 minute, până când devine crocant şi se rumeneşte frumos. In timp ce pestele şi cartofii se coc, puteţi să preparaţi sosul.

Este recomandat să folosiţi hrean proaspăt, care în prealabil a fost decojit şi răzuit, dar puteti apela şi la borcanele cu hrean disponibile în magazin.

Poate nu va fi la fel de picant, dar va fi totuşi gustos. într-un bol, amestecaţi hreanul cu creme fraîche şi cu nucile, după care asezonaţi-le bine. Stoarceţi deasupra nişte suc de lămâie, după gust.

Serviţi peştele alături de cartofi, împreună cu o lingură bună de sos cu creme fraîche. Este grozav alături de o salată verde, nişte pâine unsă cu unt şi un pahar de bere.

Pastrav copt cu cartofi, nuca si hrean

Pastrav_copt_cu_cartofi_nuca_si_hrean

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.