Papanasi cu gris, branza si sirop de soc
PrinteazaPapanasi cu gris, branza si sirop de soc din: brânză proaspătă de vaci, gris, faina, oua, sirop de soc, praf de copt, zahar vanilat, sare, ulei, smatana, zahăr pudră.
- 250 g brânză proaspătă de vaci
- 1 linguriţă griş
- 160 g făină
- 2 ouă
- 2 linguri sirop de soc
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- sare
- ulei
- smântână
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Brânza o pasezi bine şi o amesteci cu ouăle, zahărul vanilat, grisul, un praf de sare, siropul de soc, făina şi praful de copt.
Amesteci bine toate ingredientele, până se formează un aluat potrivit de moale. întinzi aluatul într-un sul, din care tai câte o bucată.
Le modelezi în formă de bilă, apoi le aplatizezi şi formezi un gol în mijloc. Le prăjeşti pe.ambele părţi, 3-4 minute, le scoţi şi le laşi puţin la scurs.
Presari papanaşii cu zahăr pudră şi la servire pui deasupra smântână.
Pofta buna!