Pandispan de lamaie cu zmeura si vanilie

Printeaza

Pandispan de lamaie cu zmeura si vanilie din: oua, zahăr pudră, coaja rasă de lămâie, sare de lămâie, vanilie, făină, suc de portocale, zmeură proaspătă sau congelată.

Ingrediente:Pandispan de lamaie cu zmeura si vanilie

  • 12 albuşuri la temperatura camerei
  • 250 g zahăr pudră
  • coaja rasă de la 3 lămâi
  • 1 1/4 linguriţă sare de lămâie
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 140 g făină

Pentru sosul de fructe:

  • 125 g suc de portocale
  • 500 g zmeură proaspătă sau congelată

Mod de preparare:

Intr-un castron mai mare, amesteci sucul de portocale şi zmeura, aco­peri şi dai la rece. încingi cuptorul la 160 de grade Celsius.

Intr-un castron mare, baţi albuşurile cu sarea de lămâie, cu mixerul până face spumă. Adaugi treptat zahărul, câte 2 linguri odată şi mixezi continuu până se întăreşte.

Incorporezi coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Adaugi făina peste ames­tecul cu albuşuri, câte un sfert din cantitate odată şi amesteci uşor până se încorporează toată făina.

Torni compoziţia într-o tavă de cozonac, neunsă. Coci circa 50 de minute. Scoţi apoi pandişpanul pe un suport de sârmă şi îl laşi să se răcească. îl pui pe un platou când e rece şi îl serveşti cu sosul de zmeură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.