Omleta piperata cu mazare si smantana

Printeaza

Omleta piperata cu mazare si smantana din: mazăre, oua, lapte, smantana de gatit, ceapa, mix de piper măcinat (alb, roşu, negru, verde), ulei, sare, patrunjel.

Omleta_piperata_cu_mazare_si_smantana

Ingrediente:

  • 350 g mazăre
  • 6 ouă mari
  • 100 ml lapte
  • 200 ml smântână de gătit
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură de mix de piper măcinat (alb, roşu, negru, verde)
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Fierbe mazărea la aburi. între timp, bate ouăle cu smâriîâna şi laptele. Adaugă sarea şi mixul de piper. Amestecă mazărea cu ceapa tocată mărunt. Incinge o tigaie termorezistentă.

Toarnă jumătate din ameste­cul de ouă şi lasă pe foc 3-4 minute, ca să rămână nefăcute deasupra. Aşază deasupra compoziţia de mazăre.

Adaugă ouăle rămase şi dă la cuptor până când omleta se pătrunde şi devine aurie. Serveşte-o caldă, cu pătrunjel şi salată de roşii şi castraveţi.

Omleta piperata cu mazare si smantana

Omleta_piperata_cu_mazare_si_smantana

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.