Musaca de dovlecei cu branza sarata sau telemea

Printeaza

Musaca de dovlecei cu branza sarata sau telemea

Ingrediente:Musaca de dovlecei cu branza sarata sau telemea

  • 2 kg dovlecei
  • 300 g brânză
  • 2-3 cepe mari
  • 2 legă­turi mărar verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 roşie mică
  • 2 ouă
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguriţă făină
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii tineri, îi razi de coajă şi îi tai felii subţiri, pe care le sărezi uşor şi le laşi într-o cratiţă. Razi brânza. Dacă este prea sărată, o desărezi în apă sau o amesteci cu urdă. Ceapa o tai mărunt şi o căleşti în ulei până devine sticloasă fără să se rumenească.

Storci dovle­ceii în pumni, îi pui peste ceapă şi continui călirea. Adaugi şi mărarul tocat, piper şi puţine condimente. Amesteci bine. Intr-un vas rezistent la foc uns cu ulei şi tapetat cu pesmet pui un strat de dovlecei, presari brânză, din nou dovle­cei şi iar brânză, până se termină dovleceii.

Ultimul strat va fi de brânză, toci mărunt roşia şi dai vasul la cuptor pentru 15 minute, între timp baţi bine 2 ouă cu 1-2 linguri de lapte sau smântână, puţină sare şi piper.

Pătrunjelul tocat fin îl amesteci cu o linguriţă de făină, îl adaugi peste ouă, amesteci bine şi torni compoziţia peste dovle­cei. Dai din nou la cuptor, pentru încă 10-15 minute.

Este foarte bună caldă, dar şi rece. Atenţie! Vasul în care coci musacaua trebuie să fie în permanenţă acoperit cu un capac.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • musaca dovlecei cu branza
  • musaca de dovlecei cu branza
  • musaca de dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.