Langoşi la cuptor cu kaizer

Printeaza

Langoşi la cuptor cu kaizer: faina, apa, drojdie, sare, untura, kaizer, ceapa, smatana, usturoi, branza de oaie.

Ingrediente aluat:Retete_1

  • 500 g făină
  • 1 cană apă călduţă
  • 15-20 g drojdie
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 lingură untură sau ulei

Ingrediente umputura:

  • 150 g kaizer
  • 1 ceapă sau 2-3 fire de ceapă verde
  • smântână
  • usturoi
  • brânză de oaie

 

Mod de preparare:

Pe masa de lucru cerni făina pentru afânare. In mij­loc pui drojdia, apa călduţă în care ai dizolvat sarea şi începi frământatul. La final, ungi aluatul cu untură sau ulei, mai frămânţi 2-3 minute, formezi o bilă si laşi la crescut aluatul, într- un loc cald.

Il împărţi în 6-8 mingi (depinde de mărime), le întinzi cu mâna în rotunduri şi le ungi cu grăsime topită călduţă şi smântână. Pui deasupra cubuleţe de kai­zer (şuncă cu un pic de cărniţă), felii de usturoi şi de ceapă şi brânză de oaie.

Le coci în cuptor, până ce observi că încep să se rumenească pe margini. Le scoţi şi le serveşti calde, cu sau fără smântână alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.