Langosi cu cartofi si ou

Printeaza

Langosi cu cartofi si ou din: drojdie, lapte, zahar, faina, ou, cartofi.

Ingrediente:Langosi cu cartofi si ou 

  • 25 g drojdie
  • lapte
  • zahar
  • 500 g făină
  • ou
  • sare si piper
  • 300 g cartofi
  • cascaval

 

Mod de preparare:

Se pun 25 g drojdie într-un păhărel de lapte călduţ cu puţin zahăr.

Se cern 500 g făină, se toarnă peste maia, se adaugă 1 ou, sare şi piper, apoi piureul rece din 300 g cartofi.

Se frământă bine şi se lasă la dospit 40 de minute.

Din aluat se fac biluţe, se întind puţin cu mâna şi se prăjesc în ulei încins.

 

Pofta buna!


Poate iti place si:

Langoşi cu branză

Langoşi cu brânză: faina, oua, ulei, iaurt, bicarbonat, sare, telemea de vaca, ulei. Ingrediente: 300 g făină 2 ouă 3 linguri ulei 150 g iaurt 1 linguriţă bicarbonat un praf de sare 250 g telemea de vacă 250 ml ulei pentru prăjit Mod de preparare: Pui făina într-un castron şi spargi ouăle, adaugi iaurtul, uleiul, […]

Langosi de cartofi cu marmelada

Langosi de cartofi cu marmelada din: cartofi, faina, ulei, marmelada si sare. Ingrediente: 2 cartofi 350 g faina 250 ml ulei 250 g marmelada un varf cutit sare   Mod de preparare: Fierbeti cartofii în coajă, apoi curăţaţi-i şi pisaţi-i ca pentru piure. După ce se răcesc, amestecaţi-i cu făina, 50ml ulei, sare, şi putină apă, […]

Langosi unguresti

Langosi cu gem

Langosi cu gem din: faina, drojdie uscata, smantana, zahar, oua, gem acrisor, pudra de scortisoara, ulei, sare. Ingrediente: 400 g faina 1 pachet (7 g) drojdie uscata 300 g smantana 2 linguri zahar 3 oua 400 g gem de preferinta acrisor 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 1 lingurita pudra de scortisoara 200 […]

Langoşi cu ceapă şi bacon

Langoşi cu ceapă şi bacon din: faina, lapte, zahar, sare, ulei, drojdie, smantana, bacon, ceapa, ciuperci, cascaval, masline si busuioc. Ingrediente: 300 g faina 100 ml lapte 1 lingurita zahar sare 200 ml ulei drojdie mai trebuie: smantana bacon (slanina) ceapa ciuperci cascaval masline busuioc   Mod de preparare: Pui drojdia în laptele călduţ şi […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.