Garf la cuptor cu garnitură de budincă de cartofi, mere coapte şi conopidă gratinată

Printeaza

Garf la cuptor cu garnitură de budincă de cartofi, mere coapte şi conopidă gratinată

Ingrediente:Garf la cuptor cu garnitură de budincă de cartofi, mere coapte şi conopidă gratinată

  • 1,200 kg garf de porc
  • 10 mere potrivite
  • 500 g conopidă
  • 150g unt
  • 2 găl­benuşuri
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri făină
  • sare
  • zahăr
  • 1 pahar vin roşu
  • 100 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • 400 g cartofi
  • 1 ou
  • nucşoară

 

 

Mod de preparare:

Garful întreg se frige la foc iute cu sare, unt şi puţină supă, circa 20 minute. Se scoate şi în tavă se face un sos brun din făină, zarzavatul tăiat, ceapa tocată şi se stinge cu supă, vin, sare.

Acest sos se mai fierbe cu garful timp de 30 minute. Separat se face un suclu din cartofi piure cu 1 ou, unt, sare, nucşoară, care se pune pe un platou uns şi se dă la cuptor 15 minute.

Pe acest soclu se pune friptura tăiată felii şi se garniseşte cu bu­chete de conopidă gratinată şi mere coapte (se curăţă merele, 2 din ele se dau pe râzătoare iar de la cele 8 rămase se scoate mijlocul cu seminţe, se umplu cu merele rase cu puţin zahăr şi sare şi se dau la cuptor cu pu­ţină apă, unt şi zahăr pînă cînd sînt gata).

Sosul se strecoară şi se serveşte la sosieră iar puţin se pune pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.