Friptura de porc cu ciuperci la cuptor

Printeaza

Friptura de porc cu ciuperci la cuptor din: pulpa de porc, ciuperci, unt, vin, usturoi, sare, piper.

 

Ştiai ca… există ciuperci din cauza cărora, dacă le mănânci, râzi chiar şi şapte ore după ce le-ai consumat? Acestea conţin substanţe psihoactive care, ingerate, eliberează în corp doi compuşi halucinogeni ce stârnesc râsul.
…cinci ciuperci de dimensiune medie acoperă jumătate din necesarul zilnic de cupru?
…în lume există 50 de specii de pleurotus şi toate au pălăria descentrată în raport cu piciorul?

 

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_ciuperci_la_cuptor

  • 1 kg pulpă de porc
  • 250 g ciuperci
  • 30 g unt
  • 250 ml vin roşu
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Crestezi pulpa de porc şi o împănezi din loc în loc cu bucăţi de usturoi. Aşezi carnea în tavă, asezonezi cu sare şi piper după gust, torni vinul, o acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor, la foc mic.

Speli ciupercile şi le sotezi în unt. Când furculiţa intră cu uşurinţă în carne, dai deopar­te folia şi pui ciupercile.

Laşi friptura să se rumenească 10-15 minute.

 

Friptura de porc cu ciuperci la cuptor

Friptura_de_porc_cu_ciuperci_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.