Friptura inabusita de carne de porc

Printeaza

Friptura inabusita de carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi, untura, vin, sare, piper.

Ingrediente:Friptura inabusita de carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi, untura, vin, sare, piper

  • 1,5 kg carne de porc (cotlete, muşchi şi pulpă de porc tânăr)
  • 5 cepe
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 2 linguri de untură
  • 2 pahare de vin alb sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi usturoiul, le speli şi tai ceapa ronde­le subţiri, iar usturoiul îl toci. Aşezi ceapa şi usturoiul într-o cratiţă, pui peste ele carnea presărată cu sare şi piper şi torni un pahar de apă. Acoperi cratiţa cu un capac şi o laşi la foc mic, să se înăbuşe carnea.

La nevoie, mai adaugi câte puţină apă fierbinte. Când carnea este friptă pe jumătate, torni vinul şi laşi carnea iîn continuare, la foc mic, până ce este moale şi bine pătrunsă.

Serveşti friptura tăiată felii cu garniturai preferată, cu salată şi cu sosul pasat pus într-o sosieră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna friptura de porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.