Despre absint

Printeaza

Absintul face parte din categoria băuturilor cu aromă de anason, este originar din Franţa şi se distilează din frunzele plantei medicinale Artemisia absinthium – pelinul.

In perioada Primului Război Mondial, când au fost emise primele legi care interziceau consumul narcoticelor, absintul a fost interzis în Europa.

Era considerat responsabil pentru anumite tulburări psihice în rândul persoanelor care îl consumau în mod regulat, o părere fondată, într-o oarecare măsură, din punct de vedere medical, în sensul că thujone – componenta activă a pelinului – a fost asociată cu apariţia unor leziuni corticale ale creierului.

In anii ’90, absintul a reapărut în majoritatea ţărilor europene, continuând însă să fie interzis în Franţa. Din acest motiv, este produs în diverse regiuni slave, în special în Cehia, unde absintul vândut are deseori o concentraţie de alcool de până la 80%.

Absintul se bea, în mod tradiţional, filtrat printr-un cub de zahăr, care se aşază pe o linguriţă perforată, ţinută deasupra paharului. Zahărul, căruia i se poate da foc, se dizolvă apoi în băutură.

La final, se adaugă apă în pahar, pentru a reduce din tăria băuturii.

 

Absint

Despre absint

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.