Cotlete de berbec cu garnitură de budincă de varză cu găluşte

Printeaza

Cotlete de berbec cu garnitură de budincă de varză cu găluşte

Ingrediente:Cotlete de berbec cu garnitură de budincă de varză cu găluşte

  • 1,600 kg cotlet de berbec
  • 150 g făină
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • 700 g varză
  • 60 g costiţă afumată
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • 2 cepe
  • 2 linguri smantană

 

Mod de preparare:

Se prepară găluştele din 100 g făină, 1 1/2 ou, sare şi se fierb în apă 10 minute; se scot, se amestecă cu varza călită, se pune puţin piper, costiţa tăiată şi prăjită şi 1 1/2 ou crud.

Se unge o formă de budincă, se umple cu această compoziţie şi se dă la cuptor în baia de apă 35-40 minute.

Intre timp se prepară 12-14 cotlete, se dau prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi. Se pun apoi într-o cratiţă cu ceapa tocată sotată, puţină făină, boiaua şi 1/2 1 supă de berbcc sau apă.

Se sărează şi se fierb sub capac circa 35 minute. Se aşază pe platou cu sosul lor.

Budinca se serveşte separat pe un alt platou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.