Cotlete de berbec in stil oriental

Printeaza

Cotlete de berbec in stil oriental din: cotlete de berbec, rinichi, slanina, usturoi, ciuperci, sare, piper, ulei, suc de rosii, patrunjel, cartofi.

Ingrediente:Cotlete de berbec (oaie) la gratar

  • 3 rinichi de oaie sau de miel
  • 100 g slănină
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • 6 ciu­perci mari
  • ulei
  • 1 cană cu suc de roşii
  • pătrunjel verde tocat
  • 1 kg cartofi

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cotletele, spălaţi-le, uscaţi-le într-un prosop curat, săraţi-le şi piperaţi-le, apoi frigeţi pe grătar, întorcându-le des. Curăţaţi şi spălaţi ciupercile, tăiaţi pălăriile în două, frigeti-le pe plită si ţineţi-le la cald.

Frigeţi felii de slănină în cratiţa fară ulei, după care aşezaţi cotletele pe platou, puneţi deasupra lor câte 1/2 ciupercă, 1 felie de costiţă, iar între cotlete puneţi restul ciupercilor tăiate felii. Inconjuraţi cu cartofi prăjiţi.

Frigeţi rinichii (curăţaţi si ţinuţi în apă cu oţet în prealabil) pe grătar şi puneţi-i în mijlocul platoului. Acoperiţi totul cu suc de roşii şi verdeaţă tocată, în amestec cu usturoi pisat, serviţi mâncarea calda, cu pâine proaspătă şi salată de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.