Compot de prune brumarii cu mirodenii

Printeaza

Compot de prune brumarii cu mirodenii din: prune, zahar de mesteacan, lamaie, cuisoare, badian, vanilie, scortisoara.

Ingrediente:Compot de prune brumarii cu mirodenii

  • 800 g prune brumării (proaspete sau congelate)
  • 1 lingură zahăr de mesteacăn
  • 1 lămâie
  • 4 cuişoare
  • 4 steluţe de badian
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 1 baton de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Luaţi trei fâşii de coajă de pe lămâie. Puneţi-le 30 de secunde într-o cratiţă mică cu apă clocotită, scurgeţi-le, repetaţi operaţia cu apă curată, scurgeţi. Tăiaţi-le în fâşiuţe.

Scoateţi sâmburii de la prune, puneţi-le într-o cratiţă împreună cu zahăr, zeama şi coaja de lămâie, cuişoarele, badianul, vanilia despicată în două, scorţişoara.

Ţineţi 15 minute la foc foarte mic. Scoateri cuişoarele si badianul în momentul servirii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.