Chiftelute fierte

Printeaza

Chiftelute fierte din: carne de vita, franzela, ou, patrunjel, sare.

Ingrediente:Reteta_chiftelute_cu_sos

  • 100 g carne de vita
  • 1 felie franzelă albă
  • 1/2 ou crud
  • pâtrunjel verde
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se dă carnea de vita prin maşina de tocat de 2-3 ori, împreună cu felia de franzelă, înmuiată şi stoarsă.

Se amestecă apoi cu oul, verdeaţa şi sa­rea pînă ce se omogenizează.

Se formează chif­leluţe mai mici, care se fierb fie direct in apă clocotită, la foc încet ca să nu se sfarame, fie în aburi, aşezate pe o strecurătoare pusă deasupra unui vas cu apă fiartă.

Se acoperă vasul cu un ca­pac şi se lasă să fiarbă chifteluţele pană cand sunt bine pătrunse in interior.

Se scot apoi cu grijă pentru a rămîne întregi şi se servesc reci sau calde, asociate cu diferite salate.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • Chiftele înăbuşite
  • Chiftele cu pătrunjel fierte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.