Chiftelute fierte
PrinteazaChiftelute fierte din: carne de vita, franzela, ou, patrunjel, sare.
- 100 g carne de vita
- 1 felie franzelă albă
- 1/2 ou crud
- pâtrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Se dă carnea de vita prin maşina de tocat de 2-3 ori, împreună cu felia de franzelă, înmuiată şi stoarsă.
Se amestecă apoi cu oul, verdeaţa şi sarea pînă ce se omogenizează.
Se formează chifleluţe mai mici, care se fierb fie direct in apă clocotită, la foc încet ca să nu se sfarame, fie în aburi, aşezate pe o strecurătoare pusă deasupra unui vas cu apă fiartă.
Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă chifteluţele pană cand sunt bine pătrunse in interior.
Se scot apoi cu grijă pentru a rămîne întregi şi se servesc reci sau calde, asociate cu diferite salate.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/chiftelute-fierte html