Chiftelute din ficat

Printeaza

Chiftelute din ficat din: ficat ceapa, usturoi, oua, marar, patrunjel, piper, busuioc, faina, sare, cartofi, vin, apa, bulion, zahar, sare, frunza de dafin.

Ingrediente:Chiftelute din ficat

  • 600 g ficat
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 1 legatura maar
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • 1 lingura busuioc
  • un praf de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 3 cartofi

pentru sos:

  • 100 ml vin
  • 100 ml apa
  • 100 ml bulion
  • 100 g zahar
  • putina sare
  • 1 frunza de dafin

 

Mod de preparare:

Ficatul il fierbi, dupa care ii dai prin masina de tocat carne. Adaugi ceapa, usturoiul, mărarul, pătrunjelul şi busuiocul tocate mărunt, piper şi cartofii daţi pe râzătoare. Omogenizezi compoziţia, adaugi ouăle, făină şi sare şi le prăjeşti într-o tigaie cu puţin ulei.

Pregăteşti sosul: Chifteluţele pot fi servite ca atare sau cu sos. Pentru sos amesteci toate ingredientele, apoi le pui la fiert, până când vei obţine o pastă. Când chifteluţele sunt gata, le pui în farfurie şi adaugi sosul peste ele. Ornezi cu foi de ţelină si pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.