Chaumes

Printeaza

Chaumes

ChaumesBrânza Chaumes a fost creată la începutul anilor 70 si este o brânză franceză semimoale, cu o coajă portocalie şi un gust delicat, de unt. Este produsă din lapte de vacă pasteurizat si provine din regiunea Perigord din vestul Franţei, celebră pentru trufele ei negre.

Chaumes are o textură elastică, fiind o brânză care se vinde relativ tânără, de regulă după o lună de maturare, în interior, sunt de obicei vizibile mici goluri.

Se fabrică în roţi mari şi plate, cu o greutate de aproximativ 2,5 kg.

Chaumes nu este o denumire geografică, ci derivă din cuvântul francez „chaume” care ‘înseamnă „mirişte” şi care descrie structura cojii zgrunţuroase, care se formează după ce crusta brânzei a fost spălată de mai multe ori.

Gustul mai puţin intens face din Chaumes o brânză ideală pentru gătit, fiind folosită uneori la prepârarea brânzei prăjite. Datorită gustului mai puţin îndrăzneţ, chiar şi atunci când se află în cel mai’ avansat stadiu de învechire, Chaumes este una dintre cele mai bine vândute brânzeturi,din Franţa.


Poate te intereseaza si:

Branza Cottage

Branza Cottage

Brânza Cottage se produce din cheag de lapte nepresat. Nu se lasă la maturat şi prin urmare este albă ca zăpada, moale, cu un gust foarte delicat şi o textură semilichidă

Branza Pecorino Romano

Branza Pecorino Romano

Pecorino este numele generic al sortimentelor de brânză din lapte de oaie (în italiană pecora înseamnă „oaie”), care se produc în toate regiunile Italiei

Branza Emmenthaler

Branza Emmenthaler

Considerată un sinonim al brânzei elveţiene, autentica brânză Emmenthaler provine din Valea Emmei aflată în apropierea capitalei elveţiene.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.