Branza Pecorino Romano

Printeaza

Brânza Pecorino Romano este un tip de brânză italiană cu o istorie bogată și o aromă distinctivă.

Branza Pecorino Romano

Branza Pecorino RomanoPecorino este numele generic al sortimentelor de brânză din lapte de oaie (în italiană pecora înseamnă „oaie”), care se produc în toate regiunile Italiei.

Dintre acestea, Pecorino roman este sortimentul cel mai apreciat, fiind fabricat în mod tradiţional în Lazio, deşi în prezent o mare parte din producţie are loc în Sardinia.

E de culoare alb-murdară şi o textură fin granulată şi un gust sărat, picant.

Brânza Pecorino se produce din iarnă până la sfârşitul primăverii şi se lasă la maturat cel puţin opt luni. Poate fi folosită în general în loc de parmezan, dar are un gust mai intens.

Pecorino are o lungă istorie. Se ştie că se vindea în Europa începând cu secolul I şi se distribuia ca aliment de bază legionarilor rsmani.

Romanii de astăzi mănâncă Pecorino de 1 mai, completând perfect fasolea fava proaspat recoltată. Sortimentul învechit se combină deseori cu pere coapte şi miere şi se serveşte ca desert.

Este apreciată în întreaga lume pentru autenticitatea sa și contribuția sa la gastronomia italiană.

 

 


Poate te intereseaza si:

Gogosari cu ton si mozzarella

Branza Mozzarella

Branza Mozzarella Multă lume zice că mozzarella este un ingredient al pizzei, dar ea merită luată în considerare şi ca produs independent. Calitatea acestei brânze diferă în funcţie de provenienţa laptelui folosit la fabricarea ei. Mozzarella din lapte de vacă, numită în italiană fiordilatte, este un produs comercial banal, care nu are aproape deloc gust […]

Branza Pantysgawn

Branza Pantysgawn

Pe teritoriul Marii Britanii, Ţara Galilor şi-a câştigat o excelentă reputaţie în ceea ce priveşte brânzeturile din lapte de capră

Raclette

Branza Raclette

Raclette este denumirea generică a unei categorii de brânzeturi elveţiene semitari, originare din cantonul Valais, produse din lapte de vacă nepasteurizat.

 

Savurati!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.