Budinca de conopida cu cartofi si carnati

Printeaza

Budinca de conopida cu cartofi si carnati din: conopidă, ceapa, usutroi, cartofi, carnati subţiri şi picanţi (tip cabanos), ulei de măsline, caşcaval, oua, smântână degresată, sare, piper negru macinat, unt şi pesmet.

Ingrediente:Budinca_de_conopida_cu_cartofi_si_carnati

  • 1 conopidă de dimensiune mijlocie (circa 600 g)
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 cartofi mari
  • 200 g cârnaţi subţiri şi picanţi (tip cabanos)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150 g caşcaval
  • 4 ouă
  • 200 g smântână degresată
  • sare
  • piper negru măcinat
  • câte 1 lingură unt şi pesmet, pentru vas

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă, timp de 20 de minute, în apă uşor sărată. Fierbi în apă cu sare cono­pida desfăcută bucheţele. O scurgi şi o laşi să se răcească.

In uleiul încins, căleşti puţin usturoiul şi ceapa curăţată şi tocată. Decojeşti cartofii fierţi şi îi tai în rondele groase de 1 cm.

Ungi cu unt şi tapetezi cu pesmet un vas termore- zistent. Aşezi în vas ron­dele de cartofi, bucheţele de conopidă, cârnaţii tăiaţi în rondele şi ceapa călită.

Baţi ouăle cu smântână şi caşcavalul ras. Torni ames­tecul peste conopidă. Introduci vasul în cup­torul încălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute, până se rumeneşte. Serveşti preparatul cald, presărat cu pătrunjel tocat.

Budinca de conopida cu cartofi si carnati

Budinca_de_conopida_cu_cartofi_si_carnati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.