Budinca de creier cu sos

Printeaza

Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt.

 

retete

Ingredinte:

  • 1 creier mare de vaca
  • 5 albusuri
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 lingurita marar tocat
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
  • putina faina

Sos:

  • 1 ceasca smantana
  • ceasca lapte
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 lingura unt
  • putin marar tocat
  • sare

 

Mod de preparare

Se fierbe creierul, se trece prin sita si se amesteca cu ceapa tocata si prajita in unt, cu mararul, sarea, piperul, pesmetul, iar la sfirsit cu albusurile batute spuma.

Se toarna compozitia intr-o forma cu capac unsa cu unt si presarata cu faina (forma trebuie sa fie numai trei sferturi plina).

Se pune la fiert intr-un vas cu apa timp de 45 minute.

Sosul: se prajeste usor faina in unt si se stinge cu lapte.

Se adauga smintina, mararul si sarea.

Se lasa sa dea un clocot-doua

Se serveste calda

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.