Briose cu alune, stafide si gem de prune

Printeaza

Briose cu alune, stafide si gem de prune din: oua, zahăr pudra, unt, faina, praf de copt, lapte, esenta de vanilie, stafide, alune măruntite, gem de prune, alune tocate, pesmet.

Ingrediente:Briose_cu_alune_stafide_si_gem_de_prune

  • 4 oua
  • 150 g zahăr pudra
  • 200 g unt
  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 8 linguri lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 150 g stafide
  • 150 g alune măruntite
  • 150 g gem de prune
  • 2 linguri alune tocate
  • 4 pesmet pentru tapetat formele

Mod de preparare:

Albuşurile se bat spumă cu ju­mătate din zahăr. Untul moa­le se bate cu restul de zahăr, se adaugă gălbenuşurile, esenţa şi se mixează foarte bine.

Se adaugă laptele şi făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează albuşul foarte uşor, stafidele şi alunele măruntite.

Se ung formele de brioşe (sau castronele termorezistente mai mici) cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se toarnă 1/3 din aluat în forme, se pune gem, apoi se completează formele cu aluat.

Tava de aragaz pe care s-au aşezat formele se introduce la cuptor pentru 30-40 de minu­te. Se lasă să se răcească în for­me şi se decorează cu alune­le tocate.

Briose cu alune, stafide si gem de prune

Briose_cu_alune_stafide_si_gem_de_prune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.