Bors de legume moldovenesc

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de bors de legume: ceapa, morcovi, cartofi, rosii, telina, radacina de patrunjel, castraveti murati, ulei, sare, leustean, bors.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Bors de legume moldovenesc

  • 1 ceapă potrivită
  • 2-3 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 roşii
  • 1telină
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 3-4 castraveciori muraţi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • leustean
  • bors

Mod de preparare:

Zarzavatul şi ceapa se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare sau se toacă după dorinţă, iar cartofii se taie cubuleţe.

Se căleşte totul în ulei, se pune puţină apă, se acoperă cu capacul şi se lasă 10 minu­te la foc mic.

Se stinge cu 3 1 de apă fier­binte, se adaugă roşiile curăţate de coa­jă tocate şi se fierbe 20 de minute.

Castraveţii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe şi se fierb puţin într-o cană cu apă.

Când zarzava­tul din ciorbă a fiert, se adaugă castra­veciorii, borsul, se potriveşte de sare şi se mai fierbe 5 minute.

Se ia oala de pe foc şi se presară leuşteanul tocat.

Bors de legume moldovenesc

Bors de legume moldovenesc

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Bors moldovenesc de fasole

Bors moldovenesc de fasole

Bors moldovenesc de fasole din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 200 g fasole cu bob mic 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Fasolea spălată […]

 

Bors moldovenesc de gaina cu taitei de casa

Bors moldovenesc de gaina cu taitei de casa

Bors moldovenesc de gaina cu taitei de casa din: gaina, taitei, ceapa, telina, morcov, sare, piper, bors, verdeata. Ingrediente Bors moldovenesc de gaina cu taitei de casa: o gaina 300 g taitei de casa 1-2 cepe 1/2 telina 1-2 radacini de patrunjel 1 morcov câteva boabe piper sare marar leustean si patrunjel taiat marunt 1 […]

 

Bors moldovenesc de vita cu castraveti murati

Bors moldovenesc de vita cu castraveti murati din: carne de vita, ceapa, morcovi, telina, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 900 g carne de vită 3 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 l borş 500 g castraveţi muraţi 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Pune […]

 

 

Ciorba de vitel cu bors

Bors moldovenesc de vitel

Bors moldovenesc de vitel din: carne de vitel, patrunjel, morcov, ceapa, varza, sfecla, cartofi, marar, patrunjel, ardei, rosii, smantana, sare, bors. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1/4 varză dulce mai mică 1 bucată de sfeclă roşie 350 g cartofi mărar şi pătrunjel verde 2 ardei graşi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • bors de legume moldovenesc
  • ciorba de legume moldoveneasca
  • bors moldovenesc de legume
  • https://www restaurantedelux ro/bors-legume-moldovenesc html

1 comentariu

  1. Imi place!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.