Bors moldovenesc de fasole

Printeaza

Bors moldovenesc de fasole din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, verdeata, sare.

Ingrediente:Bors moldovenesc de fasole

  • 300 g ciuperci
  • 200 g fasole cu bob mic
  • 2 cepe
  • un morcov
  • o rădăcină păstârnac
  • o rădăcină pătrunjel
  • o felie dintr-o rădăcină de ţelină
  • un ardei gras
  • 500 ml borş
  • verdeaţă, după gust
  • sare

 

Mod de preparare:

Fasolea spălată bine se pune la fiert în apă rece. Când începe să se înmoaie, se adaugă ceapa, morcovul, ardeiul gras şi rădăcinoasele tăiate cuburi.

Se continuă fierberea, timp în care se clocoteşte separat borşul.

Când fasolea şi legumele sunt fierte, se adaugă ciupercile şi borşul, se mai lasă un clocot, se stinge focul şi se pune verdeaţa. Se potriveşte de sare după 10 minute.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Bors moldovenesc de fasole
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.