Bors moldovenesc de fasole
PrinteazaBors moldovenesc de fasole din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, verdeata, sare.
- 300 g ciuperci
- 200 g fasole cu bob mic
- 2 cepe
- un morcov
- o rădăcină păstârnac
- o rădăcină pătrunjel
- o felie dintr-o rădăcină de ţelină
- un ardei gras
- 500 ml borş
- verdeaţă, după gust
- sare
Mod de preparare:
Fasolea spălată bine se pune la fiert în apă rece. Când începe să se înmoaie, se adaugă ceapa, morcovul, ardeiul gras şi rădăcinoasele tăiate cuburi.
Se continuă fierberea, timp în care se clocoteşte separat borşul.
Când fasolea şi legumele sunt fierte, se adaugă ciupercile şi borşul, se mai lasă un clocot, se stinge focul şi se pune verdeaţa. Se potriveşte de sare după 10 minute.
Pofta buna!