Aperitiv cu ficat de pui, mango si cimbru

Printeaza

Aperitiv cu ficat de pui, mango si cimbru din: ficat de pui, lapte proaspăt, smântână proaspătă, oua, ceapa alba, sare, piper, ulei de măsline extravirgin, cimbru, vin alb.

Aperitiv_cu_ficat_de_pui_mango_si_cimbru

Ingrediente:

  • 250 g ficat de pui
  • 250 ml de lapte proaspăt
  • 4 linguri de smântână proaspătă (aproximativ 50 g)
  • 3 albuşuri
  • 1/2 ceapă albă
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 legătură de cimbru
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare:

Clătiţi ficatul sub jet de apă, apoi puneţi-l într-un castron cu lapte, o crenguţă de cimbru, sare şi piper timp de aproximativ 10 minute.

Această operaţiune aju­tă la albirea ficatului şi dă pre­paratului o aromă mai delicată, dar dacă vă grăbiţi, puteţi sări peste acest pas.

Scoateţi ficatul din marinadă şi aşezaţi-l pe prosoape de hârtie să se usuce, între timp, feliaţi ceapa juliene şi soraţi-o într-o tigaie cu puţin ulei.

Adăugaţi ficatul tăiat în bucăţi mici şi continuaţi gătirea. Stingeţi cu vinul alb şi lăsaţi to­tul să scadă. In cazul în care pre­paratul este prea uscat, adăugaţi un pic de apă.

Cu un blender vertical, mixaţi totul şi lăsaţi să se răcească puţin. Adăugaţi smântâni­şi albuşurile, uşor bătute.

Asezonaţi cu sare şi piper, turnaţi într-un vas cocotte din ceramică compoziţia, care trebuie să aibă consistenţa unui sos Bechamel.

Coaceţi la bain-marie timp de aproximativ 15 minute la 140 °C. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi să se aşeze. înainte de servire, presăraţi suprafaţa cu un pic de zahăr brun şi gratinaţi sub grillul din cuptor.

Aperitiv cu ficat de pui, mango si cimbru

Aperitiv_cu_ficat_de_pui_mango_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.