Vinete umplute cu carne, ciuperci si cascaval

Printeaza

Vinete umplute cu carne, ciuperci si cascaval din: vinete, ciuperci, carne de vită tocată, ceapa, sare, piper negru, caşcaval, parmezan, roşii, ulei de măsline, pesmet, unt, smântână, cimbru.

Ingrediente:Vinete_umplute_cu_carne_ciuperci_si_cascaval

  • 3-4 vinete
  • 200 g ciuperci
  • 500 g carne de vită tocată
  • 2-3 cepe
  • sare
  • piper negru
  • 100 g caşcaval
  • 50 g parmezan
  • 400 g roşii
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 3-4 linguri pesmet
  • o lingură unt
  • smântână
  • 2-3 fire cimbru

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se şterg şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul cu o linguriţă, cu atenţie să nu se perforeze peretele vinetei şi se condimentează cu sare. Se lasă să se scurgă cu gura în jos, pentru a se elimina toate toxinele.

Intre timp, se prepară umplutura din carne. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se înăbuşă în ulei şi se adaugă carnea tocată.

Se călesc şi, după ce au scăzut, se adaugă condimentele după gust, piureul de roşii şi cimbrul. Se mai lasă 5-6 minute şi se opreşte focul.

Separat, se spală şi se curăţă ciupercile, apoi se taie jumătăţi. Se umplu vinetele cu compoziţia de carne, se pun ciupercile, pesmet şi parmezan, pe deasupra, şi se aşază în tava tapetată cu unt şi pesmet.

Tava se bagă în cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă să se rumenească 40 de minute. După ce s-au făcut, se servesc cu parmezan şi smântână şi se ornează cu cimbru proaspăt.

Vinete umplute cu carne, ciuperci si cascaval

Vinete_umplute_cu_carne_ciuperci_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.