Tortelini a la Bolognaise

Printeaza

Tortelini a la Bolognaise din: piept de pui, parmezan, galbenusuri, coaja de lamaie, nucsoara, piper si aluat cu oua.

Paste_tortellini_cu_sos_picant

 

Ingrediente:

  • 2 piepţi de pui mari, fierţi
  • 50 g parmezan
  • 2 gălbe­nuşuri
  • coaja rasă de la 1/2 de lămâie
  • 1 linguriţă cu nucşoară
  • piper
  • 500 g de aluat cu ouă

 

Mod de preparare:

Alegeţi piepţii de pui mari, dezosaţi-i, îndepărtaţi-le pielea şi puneţi-i la fiert în apă puţină, timp de 15 minute. Tocaţi apoi fin carnea fiartă şi într-un castron combinaţi-o cu caşcavalul ras, gălbenuşurile, coaja de lămâie şi nucşoara. Omogenizaţi amestecul, potriviţi-l de sare şi piper şi separaţi un sfert din aluatul cu ouă, restul lăsaţi-l acoperit cu un şervet ud şi bine stors.

Intindeţi o foaie foarte subţire şi decupaţi din aceasta cercuri, folosindu-vă de o formă specială sau de un pahar mai mare. Pe fiecare aluat astfel decupat puneţi câte 1/4 linguriţă de pastă de pui pe mijlocul acestuia, pliaţi-i marginile, umeziţi-le şi presaţi-le pentru a nu se desface la fiert. Acestor tortelini le puteţi da forma unui inel înfăşurându-i pe fiecare în jurul degetului mare şi trăgând uşor marginile. Păstraţi-le la rece, în frigider, timp de câteva ore.

Puneţi pe foc bun un vas cu apă mai multă şi, când clocoteşte, aşezaţi tortelini la fiert. După 8-10 minute, luaţi-i cu o spumieră, aşezaţi-i pe un platou şi aduceţi-i la masă stropiţi cu unt, caşcaval ras sau serviţi-i alături de consome de pasăre.

 

 

Tortelini a la Bolognaise

Paste_tortellini_cu_sos_picant

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.