Tiramisu cu ciocolata si marsala

Printeaza

Tiramisu cu ciocolata si marsala din: ou, zahar, coaja de lamaie, frisca, ciocolata amaruie, mascarpone, pişcoturi, marsala, zahăr vanilat, cacao.

Ingrediente:Tiramisu_cu_ciocolata_si_marsala

  • 1 gălbenuş de ou mic
  • 40 g zahăr
  • 1 lingura coajă de lămâie răzuită
  • 80 g frişcă
  • 40 g ciocolată amăruie
  • 125 g mascarpone
  • 30 g pişcoturi
  • 1 lingura marsala
  • 1 /2 pacheţel zahăr vanilat
  • pudră de cacao

Mod de preparare:

Gălbenuşul se freacă spumă cu zahărul într-un castron şi se adaugă j coaja de lămâie.

Apoi 30 g din frişca nebătută se încălzesc într-o oală, se rade In ea cio­colata şi se lasă să se dizolve. Această masă se încorporează celei cu gălbenuş de ou şi se amestecă totul cu mascarpone.

Se tapetează o formă cu pişcoturi, se presară deasupra marsala şi se toarnă crema de ciocolată. Se dă la frigider pentru cca 2 ore.

Restul de frişcă se bate cu zahărul vanilat şi se foloseşte la ornarea tiramisului. Se pudrează cu pudră de cacao.

Tiramisu cu ciocolata si marsala

Tiramisu_cu_ciocolata_si_marsala

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.