Tipar afumat cu legume 

Printeaza

Tipar afumat cu legume din: tipar, paine, morcovi, smantana, arpagic, praz, ceapa.

Ingrediente:

  • 500 g ţipar afumat
  • pâine albă prăjită
  • 4 morcovi
  • 150 g smântână
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • arpagic
  • 1 praz
  • 4 lg. oţet
  • 2 cepe roşii
  • 4 lg. ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Tipar afumat cu legume :

Morcovii, pătrunjelul şi prazul se taie rondele şi se blanşează în apă cu sare dar nu pentru mult timp.

Ele trebuie să rămână puţin tari. Se clătesc cu apă rece şi se lasă la scurs.

Ţiparul se filetează, se taie bucăţi şi se aşează împreună cu legumele pe un platou.

Inelele de ceapă se pun peste peşte şi legume şi apoi se piperează după gust.

Pentru sos se amestecă oţetul, uleiul, smântână şi sarea care se toarnă peste peşte şi peste legume.

La final se ornează cu frunze de arpagic şi se serveşte cu pâine albă prăjită.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Pateu oriental cu tipar si anghila

Pateu oriental cu tipar si anghila din: anghile, ţipar de mare, ceapa, ulei de măsline, unt, faina, rozmarin proaspăt, nucşoară, sare, piper boabe, vin alb, lapte de capră, pistiluri de şofran, usturoi,  măghiran. Ingrediente: 1 kg anghile 1 ţipar de mare 1 ceapă 2 linguri de ulei de măsline unt cât 2 nuci 4 linguri de făină câteva fire de […]

Supa de tipari

 Supa de tipari Ingrediente: 800 g peşte tipar 250 g zarzavat 1 ceapă sare 1 foaie de dafin 1 pahar vin dulceag 300 g roşii 60 g unt 2 gălbenuşuri 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Se taie zarzavatul şi ceapa şi se fierb cu 2 1 apă, sare şi foaie de dafin. […]

 

Tipar in aspic

Tipar in aspic din: tipar, lamaie, patrunjel, hasmatuchi, ceapa, morcov, telina, gelatina. Ingrediente: 1 kg ţipari, curăţaţi de piele şi de oase nucşoară rasă sucul şi coaja de la 1/2 lămâie o mână de pătrunjel tocat mărunt o mână de hasmaţuchi tocat mărunt 600 ml supă de peşte 1 ceapă mijlocie, tocată mărunt 1 morcov […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.