Tipar in aspic

Printeaza

Tipar in aspic din: tipar, lamaie, patrunjel, hasmatuchi, ceapa, morcov, telina, gelatina.

Ingrediente:Tipar in aspic

  • 1 kg ţipari, curăţaţi de piele şi de oase nucşoară rasă
  • sucul şi coaja de la 1/2 lămâie
  • o mână de pătrunjel tocat mărunt
  • o mână de hasmaţuchi tocat mărunt
  • 600 ml supă de peşte
  • 1 ceapă mijlocie, tocată mărunt
  • 1 morcov mijlociu, tocat mărunt
  • 1 tulpină de ţelină, tocată mărunt
  • 1 legătură de ierburi aromatice
  • 1 linguriţă gelatină

 

Mod de preparare:

Presăraţi ţiparii cu nucşoară, coajă de lămâie rasă şi ierburi tocate mărunt. Tăiaţi peştele în bucăţi de 10 cm lungime, apoi strângeţi fiecare bucată, rulaţi-o şi legaţi-o cu aţă.

Puneţi supa de peşte, ceapa, morcovul, ţelina şi ierburile aromatice într-un vas pe foc. Când începe să fiarbă, adăugaţi bucăţile de ţipar.

Lăsaţi-le la foc domol 15 minute.

Luaţi peştele din cratiţă, păstrând zeama în care a fiert. Tăiaţi aţa cu care au fost legate bucăţile de peşte şi puneţi-le într-un castron nu prea adânc. Adăugaţi în cratiţă apă, astfel încât cantitatea totală să fie de 450 ml.

Dizolvaţi gelatina în suc de lămâie, apoi turnaţi-o în zeama fierbinte, amestecând bine. Strecuraţi zeama, turnaţi-o peste peşte şi lăsaţi-o să se aşeze.

Când aspicul s-a legat, puteţi să îl serviţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.