Tarta cu peste afumat, broccoli si branza

Printeaza

Tarta cu peste afumat, broccoli si branza din: unt, brânză semigrasă de vaci, oua, faina, ardei roşu, masline, broccoli fiert, morcovi, macrou dezosat afumat sau orice alt tip de peşte afumat, brânză, ceapa, caşcaval, sare, piper, praf de usturoi.

Ingrediente:Tarta_cu_peste_afumat_broccoli_si_branza

  • 150 g unt
  • 150 g brânză semigrasă de vaci
  • 1 ou
  • 300 g făină

Pentru umplutură:

  • 1 ardei roşu
  • 75 g măsline feliate
  • 250 g broccoli fiert
  • 2 morcovi fierţi tăiaţi bucăţele
  • 150 g macrou dezosat afumat sau orice alt tip de peşte afumat
  • 250 g brânză
  • 1 ceapă mică
  • 5 ouă
  • 150 g caşcaval (opţional)
  • 1 praf de sare
  • piper, praf de usturoi

Mod de preparare:

Freci brânza cu untul, sarea şi oul, până devine moale. Adaugi apoi făina, frământând aluatul tot timpul. Impachetezi aluatul în folie de plastic şi îl laşi la rece pentru 45 de minute.

Desfaci broccoli bucheţele; toci ceapa, macroul, măslinele şi ar­deiul. Spumezi brânza cu ouăle şi amesteci compoziţia cu legumele, condimente şi peştele.

Dai broccoli deoparte. După 45 de minute, scoţi aluatul de la rece şi îl întinzi într-o tavă unsă în preala­bil cu unt.

Deasupra aşezi bucheţele de broccoli, iar peste ele pui ames­tecul de ouă, brânză, peşte şi le­gume. Coci tarta în cuptorul preîncălzit, la treapta 2, timp de 45 minute sau 1 oră. Serveşti tarta calda, cu cascaval ras deasupra.

Tarta cu peste afumat, broccoli si branza

Tarta_cu_peste_afumat_broccoli_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.