Supa de scoici Saint-Jacques, creveti si moluste cu taitei

Printeaza

Supa de scoici Saint-Jacques, creveti si moluste cu taitei din: fasole neagră, supă de pui sau peşte, ghimbir, scoici, tăiţei, creveti cruzi, pătrunjel sau busuioc, coriandru, ardei iuţi, sare, piper negru, lămai verzi.

Ingrediente:Supa de scoici Saint-Jacques, creveti si moluste cu taitei

  • 170 g fasole neagră, înmuiată peste noapte
  • 1 l de supă de pui sau peşte
  • 2 linguri cu vârf de ghimbir tăiat mărunt
  • 8 scoici medii, curăţate
  • 8-12 creveti cruzi, curăţaţi, cu intestinele închise la culoare scoase
  • 455 g scoici vii
  • 455 g tăiţei
  • un pumn de pătrunjel sau busuioc proaspăt
  • doi pumni de coriandru proaspăt
  • 2 ardei iuţi, roşii medii/mari, fără seminţe, tăiaţi mărunt
  • sare şi piper negru, proaspăt măcinat
  • 2 lămai verzi

Mod de preparare:

Clătiţi fasolea neagră înmuiată peste noapte. Acoperiţi cu apă şi fierbeţi la foc mic. Daţi în clocot supa de pui sau de peşte şi fierbeţi la foc mic cu ghimbirul.

Puneţi fructele de mare deasupra supei care fierbe (dacă nu aveţi o oală sub presiune, puneţi fructele de mare într-o folie, adăugaţi puţină apă sau vin alb şi ţineţi-le în cuptor la cea mai mare temperatură timp de 5-10 minute sau până când se deschid scoicile).

Intre timp, fierbeţi tăiţeii în apă sărată şi apoi strecuraţi. Impărţiţi tăiţeii în 4 boluri adânci şi amestecaţi cu fructele de mare, fasolea fiartă, zarzavaturile şi ardeii iuţi.

Verificaţi dacă supa în care au fiert ghimbirul şi fructele de mare mai are nevoie de sare şi serviţi-o la masă dintr-un ceainic.

Stoarceţi puţină lămâie verde deasupra fiecărui bol.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.