Supa cu dovleac si chorizo

Printeaza

Supa cu dovleac si chorizo din: chorizo, ceapa, ardei iute sau boia, dovleac, supa.

Ingrediente:Supa cu dovleac si chorizo

  • 150 g chorizo tăiat cubuleţe, plus 75 g pentru decor
  • 2 cepe, decojite şi tăiate mărunt
  • 1 lingură cu pastă de ardei iute sau boia de ardei iute
  • 1 kg pulpă de dovleac
  • 900 ml supă de legume sau pui

 

Mod de preparare:

 

Incălzeşte cubuleţele de chorizo într-o oală mare până când uleiul din ele începe să se topească. Adaugă ceapa şi căleşte timp de 5 minute pe foc mediu până se înmoaie.

Adaugă pasta de ardei iute sau boiaua de ardei iute şi amestecă până când se omogenizează, iar apoi adaugă dovleacul şi supa.

Adu la fierbere, apoi redu focul, acoperă cu un capac şi fierbe la foc mic timp de 30-40 minute, sau până când dovleacul este moale, la oala de pe foc şi pasează supa, folosind fie un blender, fie un mixer.

Asezonează după gust cu sare şi piper negru măcinat. Pentru a servi, încălzeşte chorizo-ul pentru decor într-o tigaie pînă când uleiul din el începe să se topească.

Pune supa în căni sau boluri, împrăştie chorizo-ul deasupra, stopeşte cu ulei rămas de la chorizo, macină deasupra piper negru şi serveşte.

 

Supa cu dovleac si chorizo

Supa cu dovleac si chorizo

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.