Somon cu sos de smantana si struguri

Printeaza

Somon cu sos de smantana si struguri din: fileuri somon, lamaie, ulei de masline, sare, ciorchine de strugure,  vin alb sec, unt, amidon, supă de pui sau concentrat de supă de pui.

Ingrediente:Somon_cu_sos_de_smantana_si_struguri

  • 4 fileuri somon
  • 1 lamaie
  • ulei de masline
  • sare

Pentru sos:

  • 1 ciorchine de strugure
  • 2 linguri cu vin alb sec
  • 15 g unt
  • 1 lingură cu amidon
  • 200 ml supă de pui sau concentrat de supă de pui

Mod de preparare:

Taie lamaia in felii mai grosute si asaza-le intr-o tava. Pune deasupra fileurile de peste condimentate cu sare si unse cu putin ulei de masline.

Toarna putina apa lasa la cuptor aproximativ 30-35 de minute. Din cand in cand, stropeste cu sosul format in tava.

Separat, amesteca untul cu amidonul, vinul si supa. Cand incepe sa fiarba, adauga boabele de strugure si mai lasa pe foe cel mult trei minute.

Repartizeaza sosul in farfurii si asaza deasupra cate o bucata de somon. Serveste alaturi de cuscus sau orez si cateva rondele de ceapa.

Somon cu sos de smantana si struguri

Somon_cu_sos_de_smantana_si_struguri

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.