Scovergi umplute cu varza

Printeaza

Scovergi umplute cu varza din: faina, drojdie, zahar, sare, apa, ulei, varza, praz, fidea, piper, ulei.

Ingrediente:Scovergi umplute cu varza

Pentru aluat:

  • 750 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 300 ml apa
  • 200 ml ulei

Pentru umplutura:

  • 1 varza mica
  • 1 fir de praz
  • 100 g fidea
  • piper
  • 50 ml ulei

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, lichefiezi drojdia cu zahărul. Adaugi 2 linguriţe de făină şi puţină apă caldă, după care laşi maiaua să crească. Cerni făina într-un cas­tron şi o amesteci împreu­nă cu maiaua crescută, sare şi restul de apă călduţă, pe care o încorporezi treptat.

Frămânţi aluatul adăugând 3 linguri de ulei, până când se desprinde de pereţii vasului. Acoperi cu un şervet şi laşi aluatul să dospească 1/2 oră, într-un loc cald, ferit de curent.

Pentru umplutură, cureţi şi speli prazul şi varza. Toci mărunt prazul, iar varza o tai fideluţă. Căleşti în uleiul încins prazul tocat, iar după 2-3 minute adaugi varza şi continui să le căleşti împreună până când scad.

Sărezi şi condimentezi umplutura după gust şi încorporezi fideaua fiartă, în prealabil. Intinzi aluatul în foaie groasă de 1/2 cm şi decupezi discuri de 12-15 cm. Pui în mijloc umplutura de varză şi împătureşti.

Prăjeşti scovergile pe ambele părţi, în baie de ulei şi le scoţi pe hârtie absorbantă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.