Sarlota cu zmeura, mure si lime

Printeaza

Sarlota cu zmeura, mure si lime din: zmeură, mure, foi gelatină, esenţă vanilie, lapte, iaurt gras, zahar, lime (lămâi verzi), sirop de fructe, fructe de pădure.

Ingrediente:Sarlota_cu_zmeura_mure_si_lime

  • 200 g zmeură
  • 200 g mure
  • 6 foi gelatină
  • 2 fiole esenţă vanilie
  • 200 ml lapte
  • 200 g iaurt gras
  • 50 g zahăr
  • 2 lime (lămâi verzi)
  • 50 ml sirop de fructe (pentru ornat)
  • câteva fructe de pădure (pentru ornat)

 

Mod de preparare:

Speli fructele şi le laşi să se scurgă. înmoi gelatina 10 minute în 200 ml de apă rece. Amesteci laptele cu iaurtul, adaugi zahărul, zeama de lime şi esenţa de vanilie.

Scurgi apa din gelatină (laşi doar o lingu­ră) şi o încălzeşti la foc mic, amestecând continuu, fără să fiarbă.

După ce s-a dizolvat gelati­na, o combini cu amestecul de lapte. Torni compoziţia într-o formă (de care vrei) pe care ai udat-o în prealabil, alternând cu straturi de mure şi de zme­ură.

Dai desertul la frigider mini­mum trei ore. îl serveşti deco­rat cu zmeură, mure şi sirop de fructe de pădure.

Sarlota cu zmeura, mure si lime

Sarlota_cu_zmeura_mure_si_lime

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Ce bine arata sarlota

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.