Rulada de spanac cu rosii si branza

Printeaza

Rulada de spanac cu rosii si branza din: ouă, smântână, făină, spanac, sare, piper, brânză de vaci, brânză telemea, caşcaval, smântână, mărar, rosii.

Rulada_de_spanac_cu_rosii_si_branza

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 5 linguri smântână
  • 5 linguri făină
  • 500 g spanac
  • sare
  • piper

Pentru umplutură:

  • 150 g brânză de vaci
  • 200 g brânză telemea
  • 200 g caşcaval ras
  • 3 linguri smântână
  • 1-2 legături mărar
  • 4 roşii
  • piper

Mod de preparare:

Decongelezi din timp spanacul sau, dacă foloseşti unul proaspăt, îl opăreşti 2-3 minute, îl scurgi bine de apă şi îl mărunţeşti la blender.

Dacă mai este nevoie, îl strângi într-un tifon, ca să se scurgă toată apa. Amesteci gălbenuşurile cu smântână şi făina, adaugi apoi spanacul, puţină sare, piper şi omogeni­zezi.

Baţi spumă albuşurile şi le încorporezi, pe rând, în amestecul de spanac.  Intinzi o foaie de copt într-o tavă de aragaz, întinzi uniform compoziţia, nivelezi şi dai la cuptor.

Laşi 10-12 minute, rulezi aşa fierbinte, cu tot cu foaia de strânsă bine până se răcoreşte (10-20 de minute).  Intre timp, prepari umplutura din smântână, brânză de vaci, te­lemea, jumătate din cantitatea de caşcaval ras şi piper.

Amesteci bine până obţii o consistenţă cremoasă, apoi adaugi mărarul tocat şi roşiile mărunţite şi scurse bine de zeamă. Rulezi foaia, călduţă încă, şi o ungi, pe toată suprafaţa, cu umplutura de brânză.

O rulezi cât mai strâns în folie de plastic şi o ţii la frigi­der minimum 60 de minute. La servire, o scoţi din folia de plastic, presari restul de caşcaval ras şi o feliezi.

Rulada de spanac cu rosii si branza

Rulada_de_spanac_cu_rosii_si_branza

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine rulada de spanac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.